5 tone de alimente pentru masa de Paști a 1400 de persoane, oferite de Filantropia Bistrița

În urma unei campanii derulate de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud, mai mult de 1400 de persoane au benedifiat de alimente pentru masa de Paști. Acțiunea, întitulată „Fapte bune – urcuș spre Înviere” a adunat, din donații, peste 5 tone de produse alimentare.

Chemarea perioadei Postului Mare pentru a împlini faptele milei creștine s-a împlinit cu prisosință din partea bunilor noștri credincioși! Daruri bogate, însoțite de gânduri bune și speranță, au ajuns în casele multor oameni aflați în nevoi și situații dificile.S-au distribuit pe raza întregului județ Bistrița-Năsăud peste 5 TONE de alimente la peste 1400 de persoane:400 kg carne, 500 kg făină, 400 kg zahăr, 500 litri ulei, 450 kg orez, 300 buc. cașcaval, 400 rude salam, 500 kg făină mălai, 350 conserve carne, 450 ciocolate, 350 buc. pască și 350 de cozonaci, 1200 buc ouă, 100 pungi turtă dulce, 10 baxuri fructe, 400 cutii de cafea. Vă mulțumim tuturor celor care prin faptele dumneavoastră bune, cu valențe veșnice, ați încununat Sfântul Post al Paștilor aducând multă bucurie „fraților prea mici” (Mt. 25, 40) ai Domnului Iisus Hristos! ​Mântuitorul Hristos, Izvorul tuturor darurilor, să ne facă pe toți părtași de bucuria și lumina Sfintei Sale Învieri și Împărăția Cerurilor!, a transmis Pr. Marius Pintican, Președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud.

La inițiativa și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în județul Bistrița-Năsăud, lunar, peste 200 de bolnavi și vârstnici se bucură de găzduire, îngrijire medicală și consiliere spirituală și psihologică prin:

  • Serviciile oferite în cadrul celor 3 Centre rezidențiale pentru persoane vârstnice situate în localitățile Maieru, Cușma și Târlișua;
  • Centrul de zi pentru vârstnici „Sfântul și Dreptul Simeon” din Bistrița
  • Cantina socială „Sfânta Filofteia” – Bistrița
  • Serviciile de îngrijiri la domiciliu cu specific medical și socio-medical de pe raza întregului județ Bistrița-Năsăud.

Centrele amintite mai sus se numără printre cele 15 proiecte sociale și medico-social-filantropice desfășurate de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrița-Năsăud, o organizaţie non-guvernamentală, aflată în subordinea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, înființată în anul 2012, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, ca o necesitate vitală de dezvoltare a asistenţei sociale în județul Bistrița-Năsăud.

Coordonatorul principal al celor zece proiecte și președintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrița-Năsăud este preotul Marius Pintican.

În prezent, Arhiepiscopia Clujului are 60 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. Astfel, anul trecut, prin unitățile de cult, asociațiile și fundațiile eparhiale, în scop filantropic a fost cheltuită suma totală de 24.782.563 lei, de care au beneficiat 17.523 de persoane, printre care se află și vârstnicii din cele trei centre.

Puteți sprijini activitatea noastră prin donații de alimente neperisabile, legume și fructe, sau financiar prin donații în conturile asociației:

 

ASOCIAŢIA „FILANTROPIA ORTODOXĂ” FILIALA BISTRIŢA-NĂSĂUD

CIF: 31017916

CONT LEI: RO09RNCB0038130592410001 – BANCA BCR – Bistriţa

CONT EURO: RO25RNCB 0038130592410004 – BANCA BCR Bistrița

SWIFT: RNCBROBU

FII VOLUNTAR LA FILANTROPIA BISTRIȚA!

Asociația „Filantropia Ortodoxă” susține voluntariatul și implicarea comunității în rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele defavorizate.

Dacă dorești să ne acorzi o parte din timpul tău, poți deveni voluntar. Suntem bucuroși să discutăm cu tine modul în care vrei să te implici.

  • Te poți implica în pregătirea/gătirea mâncării la Cantina Socială „Sfânta Filofteia”
  • Poți devenii voluntar la unul dintre centrele de îngrijire oferind posibilitatea oamenilor de vârsta a treia, care în mare parte sunt singuri, să se bucure de întâlnirea unor persoane noi, de discuțiile interesante și de petrecerea timpului liber într-un mod activ și plăcut.