MASA BUCURIEI

la Bistrița prin SELGROS și FILANTROPIA ORTODOXĂ BISTRIȚA-NĂSĂUD

PATRIARHIA ROMÂNĂ și S.C. SELGROS CASH&CARRY S.R.L desfășoară din anul 2009, programul „MASA BUCURIEI”, în vederea sprijinirii categoriilor sociale defavorizate.

Prin bunăvoința conducerii SELGROS, a fost adăugat la acest proiect și magazinul din Bistrița situat pe Calea Moldovei nr. 13, pentru sprijinirea persoanelor defavorizate care beneficiază de serviciile Cantinei Sociale Sfânta Filofteia din Piața Unirii nr. 9, proiect care funcționează în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud.

Prin proiectul Masa Bucuriei se distribuie, săptămânal, alimente în stare perfectă pentru consum, dar care, din diferite motive, nu mai pot fi valorificate în procesul economic (marfă cu ambalaj necorespunzător dar fără afectarea conținutului, supraproducţie, termen de valabilitate redus).

În acest proiect se cooperează pornind de la două perspective deosebit de importante: pe de o parte avem adevărul conform căruia opera socială a Bisericii derivă din Evanghelia iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, iar pe de altă parte constatăm importanța pe care partenerul SELGROS o acordă programelor de responsabilitate socială, ca exprimare firească a respectului pentru comunitate.