Episcopul-vicar Benedict i-a binecuvântat pe vârstnicii din Centrul rezidențial de la Cușma şi a vizitat Cantina socială din Bistriţa

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, i-a vizitat marți, 1 februarie 2022, pe cei 40 de seniori din Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Sfinții Ioachim și Ana” din localitatea Cușma, apoi a poposit la Cantina socială „Sfânta Filofteia” din Bistriţa, unde iau masa zilnic aproape 100 de persoane nevoiașe.

Cu acest prilej, ierarhul le-a adresat tuturor un cuvânt duhovnicesc, i-a binecuvântat și le-a oferit iconițe.

„Preasfințitul Părinte Benedict a adresat cuvinte de mângâiere și îmbărbătare celor 40 de vârstnici ocrotiți în Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice «Sfinții Ioachim și Ana» din localitatea Cușma, comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud. Următorul popas a fost în mijlocul beneficiarilor de la Cantina socială «Sfânta Filofteia», cărora le-a adresat un cuvânt de încurajare și i-a îndemnat la rugăciune, mulțumire lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă și la milostenie pentru că, după cum a spus Preasfințitul Benedict, «atunci când împarți cu ceilalți te simți mai bogat!». Cu multă bucurie a fost primit apoi și de o parte din angajații Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, la sediul nostru din Piața Unirii, nr. 92”, a transmis preotul Marius Pintican, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud.

Cele două proiecte sociale vizitate sunt coordonate de Asociația „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, care funcționează în subordinea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În cadrul Asociației, pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, funcționează 3 centre rezidențiale pentru persoane vârstnice: Centrul „Sfinții Ioachim si Ana” din localitatea Cușma, Centrul „Sfântul Filaret cel Milostiv” din Târlișua și Centrul „Sfinții Zaharia si Elisabeta” din Maieru.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Pr. Marius Pintican

Puteți sprijini activitatea noastră prin donații de alimente neperisabile, legume și fructe, sau financiar prin donații în conturile asociației:

 

ASOCIAŢIA „FILANTROPIA ORTODOXĂ” FILIALA BISTRIŢA-NĂSĂUD

CIF: 31017916

CONT LEI: RO09RNCB0038130592410001 – BANCA BCR – Bistriţa

CONT EURO: RO25RNCB 0038130592410004 – BANCA BCR Bistrița

SWIFT: RNCBROBU

FII VOLUNTAR LA FILANTROPIA BISTRIȚA!

Asociația „Filantropia Ortodoxă” susține voluntariatul și implicarea comunității în rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele defavorizate.

Dacă dorești să ne acorzi o parte din timpul tău, poți deveni voluntar. Suntem bucuroși să discutăm cu tine modul în care vrei să te implici.

  • Te poți implica în pregătirea/gătirea mâncării la Cantina Socială „Sfânta Filofteia”
  • Poți devenii voluntar la unul dintre centrele de îngrijire oferind posibilitatea oamenilor de vârsta a treia, care în mare parte sunt singuri, să se bucure de întâlnirea unor persoane noi, de discuțiile interesante și de petrecerea timpului liber într-un mod activ și plăcut.